Verhalen

Woningcorporatie

Woonconcept is als woningcorporatie actief op het gebied van huisvesting. Samen met bewoners zoekt Woonconcept naar de beste manier om bestaande woningen aan te passen met als doel om het wooncomfort te verhogen, de woningen goed te isoleren en zoveel mogelijk energie zelf op te wekken.

Betaalbaar

De aanpassingen aan woningen moeten niet alleen meer wooncomfort opleveren. Ze zijn ook bedoeld om woonlasten in de toekomst betaalbaar te houden.

Een bewoner staat aan de overkant te kijken naar het vullen van de voorraad. “Ik zag de vrachtwagen komen, dus ik wilde even zien hoe ze het in de koker doen.”
Hij is tevreden met de nieuwe warmtevoorziening. “Uitstekend. De verwarming gebruiken we nu niet, dus daar hebben we nog geen ervaring mee. Maar het warme water is prima op temperatuur en blijft ook gelijk. Dat hiervoor was niet slecht, maar vaak viel even het warme of koude water weg en kreeg je tijdens het douchen ineens een koude of hete stroom over je heen.”

nieuwe pellets voor de bioketel

nieuwe pellets voor de bioketel

216 wooneenheden

Sinds 2016 worden in Hoogeveen drie flatgebouwen met in totaal 216 wooneenheden verwarmd, inclusief tapwater. In de stookruimte staan vier Herz ketels die draaien op houtpellets in cascade met in totaal 950kw. De ruimte met de bioketel is tegen de vernieuwde kopgevel van de Doradoflat gebouwd. De architect heeft een mooie, transparante ruimte ontworpen waarbij de installatie goed is te zien. Ook de bunker voor de houtpellets is transparant. Het verbruik van de houtpellets is zo goed zichtbaar.

De bioketel is van buitenaf ook te zien

De bioketel is van binnen en buiten goed te zien

Wilt u meer weten over dit project?

Neem contact op met het NBKL-lid Heatplus.