Verhalen

Sallandse Heuvelrug

Staatsbosbeheer

De bezoekers van het buitencentrum ‘Sallandse Heuvelrug’ van Staatsbosbeheer zitten er warm bij met een bioketel. Boswachter Ben Schrijver vertelt enthousiast over de voordelen van een bioketel in deze video.

Buitencentrum ‘Sallandse Heuvelrug’

In het buitencentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen. Ook worden er in het buitencentrum allerlei activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om te vergaderen. 

Op het dak van het buitencentrum liggen zonnepanelen en de bioketel zorgt voor betaalbare en schone warmte. Boswachter Ben Schrijver laat zien hoe weinig rook er uit de schoorsteen komt, zelfs op een koude dag.

Over de pelletketel

De pelletketel is een Hargassner Classic Lambda met een vermogen van 60kW compleet met een buffer van ca. 2.000 liter. De pellets zijn opgeslagen in een ondergrondse silo en worden naar de ketel gezogen. De bioketel functioneert volautomatisch en verwarmt de vloerverwarming in het gebouw. De bioketel werkt in combinatie met een luchtwarmtepomp.

Wilt u meer weten over dit project?

Neem contact op met het NBKL-lid Estufa.